Powered by:
mediacontent.nu

5 oktober: VIP-event auteursrechten met advocaat Lex Keukens en journalist Nick Kivits

Event op 05-10-2021 - VIP-events


5 oktober: VIP-event auteursrechten met advocaat Lex Keukens en journalist Nick Kivits


Dit event was oorspronkelijk gepland in mei 2021, maar vindt nu plaats op 5 oktober om 15.30 uur.

Steeds vaker horen we van redacties, freelancers en uitgeverijen over geschillen bij het hergebruik van teksten en foto’s. Zelfs wij hadden enige tijd geleden een akkefietje over auteursrecht op onze site. Dat zette ons aan het denken. Wat valt onder auteursrecht en hoe werkt auteursrecht op online publicaties? En wat doe je als jouw auteursrecht wordt geschonden? Daarom organiseert VIP dinsdag 5 oktober om 15.30 uur een online bijeenkomst met freelance journalist Nick Kivits en advocaat Lex Keukens.

Oproep: eigen ervaringen

De discussie gaat over de vele vragen waar veel (freelance) journalisten en uitgevers, mede door het veranderende medialandschap, steeds vaker tegenaan lopen. Het is een complex en interessant onderwerp en dus laten we graag experts aan het woord. Deze sprekers zijn advocaat Lex Keukens van kantoor TK Tech en journalist Nick Kivits. Tijdens het event krijgen deelnemers ook de mogelijkheid om zelf eigen ervaringen op het gebied van auteursrecht aan te dragen. Die zullen de experts dan behandelen. Ben jij in je werk wel eens in aanraking gekomen met het auteursrecht? Vink dit dan aan bij je aanmelding in onderstaand formulier, zodat we het kunnen behandelen tijdens het event.

Nick Kivits

Nick Kivits is freelance journalist en daarnaast bedenker en oprichter van Freelancevoorwaarden.nl. Op deze website verzamelt Nick de inkoopvoorwaarden van uitgeverijen, omroepen en andere opdrachtgevers die freelance journalisten inhuren, en vertaalt hij deze in normalemensentaal.

Lex Keukens

Lex Keukens is inmiddels 9 jaar advocaat en oprichter van TK Tech, de Amsterdamse vestiging van TeekensKarstens Advocaten. TK Tech is gespecialiseerd in de juridische aspecten die verband houden met technologie in de breedste zin van het woord. Lex is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en heeft in het bijzonder ruime ervaring op het terrein van het auteursrecht. Lex adviseert zijn klanten met regelmaat over de toepassing van het auteursrecht in de hedendaagse informatiemaatschappij. Daarnaast treedt Lex ook met enige regelmaat op in gerechtelijke procedures over het online auteursrecht.

Members-only

Deze meeting is exclusief voor leden van VIP. Lidmaatschap staat open voor (hoofd)redacteuren en PR-professionals in de techniek en industrie. Lid worden kost € 125,00 per jaar en hiervoor krijg je onder meer toegang tot waardevolle events over media en industrie, kun je jezelf en je bedrijf profileren op onze site en maak je deel uit van een community waar je van gedachten kunt wisselen over ontwikkelingen in onze sector. Als je lid wilt worden, kun je dat aangeven op de pagina Lid worden maar je kunt dat ook gewoon hieronder laten weten.


Aanmeldformulier

Het event vindt plaats op dinsdag 5 oktober om 15.30 uur. Het event is al geweest, het verslag vind je hier.

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Vereniging Industrie Pers

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Mark Oosterveer

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
0183 64 63 31

E-mail:
Openen

Over Vereniging Industrie Pers:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.