Powered by:
mediacontent.nu

ActieAgenda Technologische Industrie Zuid-Holland

Events 01-10-2021 om 10:17 - Industrie - Innovatie


ActieAgenda Technologische Industrie Zuid-Holland


De Economic Board Zuid-Holland (EBZ), HI (Holland Instrumentation) en InnovationQuarter hebben eerder deze week tijdens ZIE 2021 de ActieAgenda Technologische Industrie gepresenteerd als blauwdruk voor de nieuwe economische motor van Zuid-Holland. De provincie wil de omzet van de technologische industrie in Zuid-Holland verdubbelen van 26 miljard euro naar 50 miljard euro in 2030 en 30.000 banen creëren. Dit melden de provincie en diverse media waaronder industrievandaag.nl.

De gezamenlijke partners van de ActieAgenda technologische Industrie willen meer dan die omzetvergroting en nieuwe banen. Doel is ook om bij te dragen aan producten die de wereld schoner, duurzamer en gezonder maken. Samenwerking is de katalysator om dit te bereiken. Dit wordt ondersteund door de digitalisering in het toeleverancierssysteem, het versterken van de instroom en vasthouden van talent, en het versterken van het netwerk en ecosysteem.

Meeste hightech bedrijven

Zuid-Holland is de provincie met de meeste hightech en midtech bedrijven inclusief toeleveranciersketen. Ruim 31.000 bedrijven bieden werk aan 110.000 mensen in Zuid-Holland. ZIE is het jaarevent van HI, één van de drie grondleggers van de ActieAgenda die de uitwerking is van het hoofdstuk ‘maakindustrie’ in de Groeiagenda Zuid-Holland. Het bouwt voort op een omvangrijke technologische industrie, het grootste kenniscluster in Nederland, de meest ondernemende regio van Nederland (Delft en Westland) en eerdere significante investeringen van provincie, MRDH en vele andere partijen in het innovatieprogramma Smart Manufacturing Industriële toepassing in Zuid-Holland (SMITZH). Ook het Human Capital Akkoord vormt een deel van het fundament.

Bronnen:

Provincie Zuid-Holland

Industrievandaag.nl

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.