Powered by:
mediacontent.nu

Boeiende VIP-keynote met Marc Hendrikse van Holland High Tech

Events 01-02-2021 om 14:22


Boeiende VIP-keynote met Marc Hendrikse van Holland High Tech


VIP heeft afgelopen woensdag een online keynote georganiseerd met boegbeeld Marc Hendrikse van Topsector High Tech Systemen en Materialen, ook bekend als Holland High Tech. Hendrikse sprak voor een groep van ongeveer 25 deelnemers over het belang van innovatie en technologie voor de ontwikkeling van Nederland. Hij ging ook in op de relatie met de vakpers: “Als techneuten vergeten wij soms te communiceren. Jullie zijn de ogen en oren van de sectoren waarin wij werkzaam zijn en houden ons scherp”, aldus Hendrikse.

Hendrikse sprak uitgebreid over de samenwerking binnen de techniek en benoemde daarbij de rol van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Ook gaf hij voorbeelden van Nederlandse innovaties die ons land internationaal op de kaart hebben gezet. Over het belang van goede informatievoorziening over technologieën zei hij dat de cruciale rol van onze positie op het gebied van sleuteltechnologieën voor de oplossingen van maatschappelijke uitdagingen nu nog onvoldoende over het voetlicht wordt gebracht. “Nederland is al eeuwenlang gericht op handel en dienstverlening. Toch zit innovatie net als handel in ons DNA. Wij zijn verantwoordelijk voor uitvindingen die de wereld hebben veranderd”, vertelde Hendrikse. “Door innovatie samen te blijven brengen met handel kunnen we blijven bijdragen aan onze maatschappij.”

Samenwerking vakpers

Ook ging Hendrikse in op de rol van de media bij het communiceren van de boodschap van de sector techniek. Hij was ook zo eerlijk aan te geven dat daar nog werk ligt voor de sector. “Het is een uitdaging om nieuwe technologieën, bijvoorbeeld fotonica en kwantumtechnologie, op een goede manier aan het publiek uit te leggen. Wat kunnen deze innovaties mogelijk maken? Vaak is dat pas over 50 jaar echt aan te tonen. Daar kunnen jullie als media ons bij helpen.”

Communicatiestrateeg Nicole de Boer van Holland High Tech, die ook aan de keynote deelnam, ziet mogelijkheden voor intensievere samenwerking tussen de topsector met de vakmedia. “Wij zorgen niet alleen voor innovatie en ons ecosysteem, het is ook onze taak om de verhalen hierover te vertellen. Maar dat kunnen wij niet alleen. Wij organiseren graag bijeenkomsten zoals een Meet the Press”, opperde ze. “Zo kunnen wij onze relatie met de vakpers versterken. We gaan na deze keynote meteen actie ondernemen voor een Meet the Press XL.”

Het bestuur van VIP omarmt het idee van Meet the Press XL, wellicht online in deze coronatijd. Wordt mogelijk vervolgd dus.

Volgende keynote

Dit voorjaar organiseert VIP weer een keynote met een boegbeeld van een topsector. Momenteel zijn er gesprekken met de andere topsectoren over keynote. Uiteraard brengen we je op de hoogte zodra we meer informatie hebben.

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.