Powered by:
mediacontent.nu

CBS: afzetprijzen industrie in januari ruim 2 procent lager

26-02-2021 om 09:52 - Industrie - Marktonderzoek


CBS: afzetprijzen industrie in januari ruim 2 procent lager


De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in januari gemiddeld 2,2 procent lager dan in januari 2020, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 4,1 procent goedkoper dan een jaar eerder.

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In januari kostte een vat ruwe North Sea Brent ruim 45 euro wat bijna 21 procent minder is dan een jaar eerder. In december 2020 kostte een vat ruim 41 euro, bijna 30 procent minder dan een jaar eerder.

Producten van de aardolie-industrie waren in januari 19,5 procent goedkoper dan in januari 2020. In december lagen de prijzen 28,2 procent lager dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in januari 1,8 procent lager dan een jaar eerder. In december was de prijsdaling 7,3 procent. In meer dan helft van alle bedrijfsklassen van de industrie lagen de prijzen in januari hoger dan een jaar eerder.

Afzetprijzen industrie stijgen in januari

Vergeleken met december zijn de afzetprijzen van de industrie in januari met 2,3 procent gestegen. De prijzen op de binnenlandse markt stegen met 2,0 procent, de prijzen op de buitenlandse markt met 2,6 procent.

Bron: CBS

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.