Powered by:
mediacontent.nu

Duits-Nederlands onderzoek: gemeenschappelijke waterstofproductie levert kansen op

Sectornieuws 07-04-2022 om 12:23 - Industrie


Duits-Nederlands onderzoek: gemeenschappelijke waterstofproductie levert kansen op


TNO, Duits onderzoeksinstituut Forschungzentrum Jülich en het Duitse energieagentschap Dena verwachten dat een gemeenschappelijke Duits-Nederlandse waterstofmarkt tussen nu en 2050 kan uitgroeien tot zeven maal de huidige omvang. Dat schrijven de drie organisaties in een recent afgerond onderzoek naar de haalbaarheid van een transnationale waardeketen voor groene waterstof tussen 2025 en 2050. De belangrijkste conclusie is dat een Nederlands-Duitse samenwerking voor het ontwikkelen van een gemeenschappelijke waterstofmarkt en -infrastructuur veel kansen oplevert voor het realiseren van een CO2-vrije economie in de regio.

In dit onderzoek namen TNO en partners de verschillende facetten van de waterstof-waardeketens onder de loep om te kijken hoe de waterstofproductie op zee en aan de Nederlandse en Duitse Noordzeekust kan worden verbonden met vraagcentra in zowel Nederland als Duitsland, en dan met name Noordrijn-Westfalen.

De conclusies zijn te lezen in het onderzoeksrapport. Het hele artikel is te lezen op de site van TNO.

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.