Powered by:
mediacontent.nu

Hoe ziet de Journalistiek er in 2035 uit?

Sectornieuws 12-11-2021 om 09:45 - Media


Hoe ziet de Journalistiek er in 2035 uit?


Hoe ziet de wereld er in 2035 uit en kun je je daar als mediaorganisatie, beleidsmaker of journalist op voorbereiden? Over die vraag heeft adviesbureau Van de Bunt Adviseurs zich gebogen in opdracht van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek. Zij zijn gekomen met vier verschillende toekomstscenario’s voor de journalistiek. Het hele artikel is gepubliceerd door Villamedia.

De vier scenario’s zijn oplopend van meest negatief naar meest positief: Extremes, Bubbles, Money en Careful. Deze zijn ontstaan door twee bepalende vragen: worden techbedrijven en data wel of niet effectief gereguleerd? En vertrouwen burgers elkaar binnen de samenleving of is er sprake van onderling wantrouwen?

Meer lezen?

De scenario’s worden uitgebreid toegelicht in het hele artikel, dat is te vinden op de site van Villamedia. Het onderzoek heeft ook een eigen site met aanvullende informatie.

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.