Powered by:
mediacontent.nu

Hyzon bouwt waterstofvoertuigen in Groningen

Sectornieuws 03-05-2021 om 08:53 - Industrie


Hyzon bouwt waterstofvoertuigen in Groningen


Hyzon Motors is begonnen met de productie van vijftien emissievrije waterstofvoertuigen voor de gemeente Groningen. De productie vindt lokaal plaats, in de Groningse productiefaciliteit van Hyzon en voldoet aan Europese normen. Het bedrijf levert de trucks samen met het Nederlandse Holthausen Clean Technology (HCT).

De order van vijftien waterstofvoertuigen bestaat uit tien emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden. Dit zijn onder meer water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. Naar verwachting levert het bedrijf de eerste voertuigen in het derde kwartaal van 2021. De levering van de overige voertuigen vindt eind 2021 plaats.

Wagenpark

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder tien voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging.

Energiestad van Nederland

Groningen staat bekend als de Energiestad van Nederland. Al meer dan tien jaar investeert de stad in duurzaamheidsmaatregelen. Denk aan het verbeteren van openbare gebouwen, energie-efficiënte straatverlichting en alternatieve brandstoffen voor het wagenpark van de stad.

Op weg naar duurzame energie- en waterstofeconomie

“We zijn er trots op dat we waterstofvoertuigen kunnen gaan leveren aan de gemeente Groningen. De stad Groningen staat bekend als toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. We kijken ernaar uit om hen te helpen een bloeiende duurzame energie- en waterstofeconomie op te bouwen”, zegt CEO en mede-oprichter Craig Knight van Hyzon Motors.

Bron: Maakindustrie

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.