Powered by:
mediacontent.nu

Industrie vreest tekorten olie en gas

Oproepen 08-03-2022 om 16:10 - Industrie


Industrie vreest tekorten olie en gas


De prijzen van olie en gas rijzen op dit moment de pan uit. Het FD heeft hieraan een artikel gewijd waarin ze het onderwerp bespreken met Hans Grünfeld (directeur VEMW) en Erik Klooster (directeur VNPI). Uit het artikel blijkt dat industriële bedrijven grote zorgen hebben over mogelijke tekorten aan olie en gas in de nabije toekomst.

“Grote industriële accommodaties zijn niet gewend om na te denken over scenario’s waarbij er geen gas is”, stelt Hans Grünfeld. “Bij veel installaties is de gasvoorziening vaak cruciaal voor de veiligheid. Als de elektriciteitsvoorziening om wat voor reden dan ook uitvalt, dan zorgt de gasvoorziening er nu voor dat er een minimale hoeveelheid elektriciteit kan worden geproduceerd om een raffinaderij of industrieel complex veilig af te schakelen. Zodra de gasvoorziening wegvalt, zijn die veiligheidskleppen er niet meer.”

Verder lezen

Lees verder op het FD.

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.