Powered by:
mediacontent.nu

Mediamonitor 2021: ‘Opmars digitaal mediagebruik zet door’

Onderzoek 12-11-2021 om 11:00 - Media


Mediamonitor 2021: ‘Opmars digitaal mediagebruik zet door’


Er lijkt een consolidatie aan de gang in de media met een opmars naar digitaal mediagebruik. Dat is een van de conclusies in de Mediamonitor 2021 van het Commissariaat voor de Media (CvdM). “Waar we in het verleden duidelijke scheidslijnen tussen media kenden, zien we nu dat de meeste (grotere) mediabedrijven crossmediale producten aanbieden”, aldus het CvdM.

Het Commissariaat constateert in de Mediamonitor 2021 drie trends: een onomkeerbare toename van digitale mediaconsumptie (ondanks een opleving voor de traditionele lineaire radio en televisie in coronatijden), de onstuitbare opmars van streaming en de convergentie van mediakanalen, waarbij traditionele grenzen steeds vaker vervallen. Uitgevers die van oudsher aanbieder zijn van het geschreven woord, stappen nu massaal in podcasts, schrijft het CvdM. “Dit is logisch gezien de aard van de content die zij maken. Tijdschriften en dagbladen worden steeds meer digitaal gelezen en televisiezenders lanceren nieuwe formats eerst online”, aldus het CvdM.

Bron: Commissariaat voor de Media

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.