Een deel van radioactief afval is na 100 jaar nog steeds actief, en dan…? VIP-leden en introducés krijgen op 17 november antwoord op deze – en veel meer – vragen tijdens een bezoek aan COVRA in Zeeland. COVRA speelt een zeer belangrijke rol speelt bij het opslaan van radioactief afval in Nederland. Het is een unieke kans en belooft dus een boeiende middag te worden.
COVRA staat voor Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval en is gevestigd in Nieuwdorp, Zeeland (havengebied Vlissingen Oost). Het bedrijf is voor 100 procent eigendom is van de Nederlandse staat en heeft als taak de opslag van alle radioactieve afval dat in Nederland vrij komt. Dit kan zijn afval dat vrijkomt in Borssele, maar ook afval afkomstig uit bijvoorbeeld ziekenhuizen. De zwaarste categorie afval is opgeslagen in een knaloranje gebouw dat bestand is tegen calamiteiten zoals een neerstortend vliegtuig, overstromingen, aardbevingen en andere rampen.
Het bezoek aan COVRA is een zeer interessante mogelijkheid om meer te weten te komen over deze zeer speciale taak van het bedrijf. De bijeenkomst begint om 13.00 uur en zal ongeveer 2,5 uur duren. Het belooft een zeer boeiend programma te worden:
Aanmelding sluit 1 november. Het bezoek gaat alleen door bij een minimum aantal van van 15 deelnemers. Iedere deelnemer moet een geldige ID bij zich hebben (ID-kaart, rijbewijs of paspoort). Andere bewijzen worden niet geaccepteerd. Zorg dat je deze genoemde kunt bewijzen kan tonen, want anders kun je niet deelnemen aan de excursie.
Nog een praktisch punt: het is handig om stevige schoenen te dragen tijdens het bezoek.
Aanmelding kan via onderstaand formulier. Je kunt voor meer informatie ook terecht bij Gerrit van der Wal.
Het aanmeldformulier is offline gehaald.
Reacties op deze content
Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.