Powered by:
mediacontent.nu

Nederland en Duitsland innoveren samen in groene waterstof en chemie

Sectornieuws 09-04-2021 om 09:06 - Chemie - Industrie


Nederland en Duitsland innoveren samen in groene waterstof en chemie


Tijdens de InnovatieExpo 2021 is een bilaterale samenwerking bekendgemaakt op het gebied van groene waterstof en groene chemie tussen Duitsland en Nederland. De site van VNCI meldt donderdag dat er een gezamenlijk innovatieprogramma wordt opgezet voor samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen over de grens.

Minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken en Klimaat heeft tijdens de expo een ‘call to action’ ontvangen uit handen van ECCM-voorzitter Richard van de Sanden. “We hebben elkaar veel te bieden op het gebied van hoogwaardige kennis, infrastructuur en vitale industriële clusters – stuk voor stuk belangrijk om de transitie echt waar te maken”, benadrukt Van ‘t Wout. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO, draagt vijf miljoen euro bij aan de bilaterale samenwerking via het missie gedreven innovatiebeleid van de Nederlandse overheid.

De VNCI kijkt met veel belangstelling naar het initiatief. Beleidsadviseur InnovatieErik Verbrugge stelt op de site dat Nederland geen eiland is, zeker niet voor de chemische industrie. “Onze leden opereren in een internationaal cluster, waarbij we ook internationaal naar oplossingen voor verduurzaming van onze processen en producten zoeken. Het is duidelijk dat de duurzame waterstof een fundamenteel onderdeel zal zijn van ontwikkeling. Wij juichen dit initiatief om internationaal publiek-privaat samen te werken aan versnelling in de ontwikkeling van duurzame waterstof dan ook van harte toe”, aldus Verbrugge.

Bron: VNCI

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.