Powered by:
mediacontent.nu

Nederlandse industrie blijft groeien

Sectornieuws 07-01-2022 om 10:30 - Industrie


Nederlandse industrie blijft groeien


Volgens de NEVI Inkoopmanagersindex blijft de Nederlandse industrie groeien. Nieuwe orders, productie en werkgelegenheid nemen toe, maar wel in het traagste tempo sinds eind 2020. De inkoop- en afzetprijzen blijven wel snel stijgen. Dit meldt Link magazine

De NEVI Inkoopmanagersindex is van 60.7 gedaald naar 58.7. Dat het cijfer boven de 50 ligt, betekent dat deze nog steeds groeit. Deze tragere groei van de industrie is volgens het blad geen directe reden tot zorg. De Nederlandse productie ligt immers ver boven het niveau van voor de pandemie. Ook is de vraag naar investeringsgoederen zoals machines enorm.

Omikron-onzekerheid

Het blad schrijft ook dat toeleveringsketens de komende tijd opnieuw worden ontregeld door de omikron-variant van het coronavirus. China greep bijvoorbeeld in een vroeg stadium in. Zij besloten in december al vanwege enkele besmettingen tot lockdowns en quarantainemaatregelen in fabrieken en containerterminals. Omikron kan ook op termijn ook Europese landen en in de Verenigde Staten in lockdown brengen. Als de trend van vorige lockdowns zich doorzet, dan zullen de thuiszittende consumenten meer goederen gaan kopen. Omikron kan dus toeleveringsketens verder ontregelen en de vraag naar goederen opzwepen, waardoor voorraadtekorten verder kunnen oplopen.

Bron: Link magazine

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.