Powered by:
mediacontent.nu

Nederlandse luchtvaartbedrijven en Airbus verlengen samenwerking

Sectornieuws 26-02-2021 om 09:45 - Industrie - Innovatie


Nederlandse luchtvaartbedrijven en Airbus verlengen samenwerking


Bedrijven vertegenwoordigd door de Netherlands Aerospace Group (NAG) en de Europese vliegtuigontwikkelaar Airbus hebben hun internationale samenwerking verstevigd. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat via rijksoverheid.nl. De overeenkomst werd gisteren digitaal ondertekend in aanwezigheid van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK).

De eerste samenwerkingsafspraak tussen NAG en Airbus dateert uit 2005. Nederlandse toeleveranciers speelden de afgelopen jaren een grote rol bij innovatieve oplossingen en verduurzaming van deze sector. Bijvoorbeeld doordat kennisinstellingen en ondernemers gezamenlijk high tech materialen waaronder kunststof composieten hebben ontwikkeld. Zoals zogenoemde thermoplastics, lichtgewicht materiaal, dat wordt gebruikt voor de productie van vliegtuigen ook door Airbus.

Leider in innovatie

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft naar eigen zeggen als doel om Nederlandse techbedrijven en onze maakindustrie goed te positioneren. “We willen immers innovatieleider blijven”, aldus Keijzer. “Internationale samenwerking zorgt in Nederland voor extra banen en inkomsten. Bijvoorbeeld, omdat onze ondernemers composieten voor vliegtuigen mogen ontwikkelen én produceren. De ondertekening van vandaag zorgt dat we op dit gebied kunnen blijven meedoen. En dat is ook belangrijk op het moment dat de luchtvaartsector weer uit de coronacrisis klimt en doorgaat met innoveren en verduurzamen.”

Volgens Van Nieuwenhuizen zijn doorbraken nodig om stiller en schoner te gaan vliegen. “Om de CO2-reductie te realiseren zetten we in op technologische innovaties, zoals nieuwe vliegtuigontwerpen en nieuwe vormen van aandrijving, en ook op duurzame luchtvaartbrandstoffen. De eerste stappen zijn gezet, zoals de eerste passagiersvlucht ter wereld met bijmenging van 500 liter duurzame synthetische kerosine. Laten we elkaar inspireren en samen het nieuwe tijdperk voor de luchtvaart in gaan.”

Bron: rijksoverheid.nl

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.