Powered by:
mediacontent.nu

Nederlandse nieuwsmedia onderzoeken gezamenlijk beheer uitgeversrecht

Medianieuws 16-07-2021 om 09:51 - Media


Nederlandse nieuwsmedia onderzoeken gezamenlijk beheer uitgeversrecht


Nieuwsmedia in Nederland onderzoeken een gezamenlijk beheer van het uitgeversrecht. Hiermee hopen zij een vuist te kunnen maken tegen de grote buitenlandse partijen. Door de implementatie van het uitgeversrecht in Europa op 7 juni krijgen nieuwsmedia meer controle over hoe hun online nieuwscontent wordt verspreid en kunnen ze het oneigenlijk gebruik ervan voorkomen.

Het nieuwe uitgeversrecht maakt het voor nieuwsmedia eenvoudiger om zelf te bepalen waar en onder welke voorwaarden hun nieuwscontent online wordt gedeeld, net zoals dat voor film- en muziekproducties al langer het geval is.

Uitgevers

De uitgevers die meedoen, zijn BDUmedia, DPG Media, Erdee Media Groep, FD Mediagroep, Mediahuis, Nedag Uitgevers, NPO, NOS, ONE Business, RTL Nederland, Talpa Network en WPG Uitgevers.

Duurzaam en pluriform medialandschap

Volgens de aangesloten uitgevers komt de wetgeving ten goede aan een duurzaam en pluriform medialandschap ‘waarbij goede, onafhankelijke journalistiek burgers informeert en bijdraagt aan een gezonde democratie’.

Toestemming nodig

Derde partijen als de grote internationale platforms hebben met de nieuwe Europese wet voortaan toestemming nodig van de betrokken nieuwsmedia voor het gebruik van hun online nieuwscontent. In een aantal landen heeft deze wetgeving al tot concrete afspraken geleid. Het doel is om dit ook in Nederland te realiseren.

Bron: Adformatie

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.