Powered by:
mediacontent.nu

Nederlandse Podcast Summit deze week over podcast als tool

Event op 09-11-2020 - Events - Mediatools


Nederlandse Podcast Summit deze week over podcast als tool


Deze week is van 9 tot 13 november de eerste editie van Nederlandse Podcast Summit voor ondernemers en media. Podcaster, ondernemer en initiatiefnemer Mirjam Hegger organiseert het enige Nederlandstalige podcast evenement om (potentiële) podcastmakers te informeren en inspireren over de mogelijkheden van het medium podcasten. Diverse top-podcasters spreken, waaronder Igor Beuker, Zarayda Groenhart, Angelique Houtveen (3FM) en Tonnie en Martijn van IMU.

Meer dan 1.000 ondernemers die zich hebben aangemeld voor deze eerste editie van de summit die dus nog tot het einde van de week wordt gehouden. Het Podcast Summit wordt een jaarlijks terugkerend evenement waarin dit jaar het interview van Hegger met internationaal keynote speaker en trendwatcher Igor Beuker een van de hoogtepunten is.

Podcast als tool

Uit een laatste telling blijkt volgens Hegger dat er op dit moment in Nederland 5.971 verschillende podcasts zijn. De meeste podcast makers stoppen volgens Hegger echter na gemiddeld 7 afleveringen en dat vindt ze jammer. ”Er is veel informatie te vinden over podcasten, maar echte verhalen van podcast makers, achtergronden, successen en de valkuilen ontbreken”, stelt Hegger die daarom bouwt aan het grootste podcast platform van Nederland en Vlaanderen. Ze wil ondernemers en media zo technisch ondersteunen en hen helpen met het vermarkten van hun podcast. “Uit onderzoek blijkt dat geen enkel mediasegment zo hard groeit als de podcast markt. De advertentie-inkomsten van een podcast stijgen momenteel met meer dan 20% per jaar. In 2019 luisterde 5 miljoen Nederlanders een podcast en volgens de laatste cijfers is dit aantal verder gegroeid.”

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.