Powered by:
mediacontent.nu

NVJ en Hearst komen tot nieuwe voorwaarden freelancers

Sectornieuws 26-04-2021 om 09:11 - Freelancers - Media


NVJ en Hearst komen tot nieuwe voorwaarden freelancers


De NVJ en uitgeverij Hearst hebben overlegd over nieuwe voorwaarden voor freelancers. Hieruit is een eindresultaat gekomen dat beide partijen tot tevredenheid stemt, zo schrijft de NVJ. De definitieve inhoud wordt volgens de NVJ eerst besproken met een kleine delegatie van freelancers, voordat de resultaten naar buiten worden gebracht.

Freelancers van Hearst werden enkele weken geleden geconfronteerd met nieuwe voorwaarden. Deze zorgden toen voor de nodige onrust omdat die op veel punten als onredelijk werden ervaren, aldus de NVJ. Zo’n 80 freelancers hebben zich toen verenigd. De NVJ is namens deze freelancers in gesprek gegaan met de directie van Hearst om tot nieuwe voorwaarden te komen.

Eindresultaat

Na veelvuldig overleg met de directie om tot een acceptabel eindresultaat te komen, bleek de directie bereid om te veranderen en de documenten op punten grondig aan te passen. De gesprekken zijn afgerond en de NVJ is naar eigen zeggen over het algemeen tevreden met het eindresultaat. Hoewel niet alles precies is aangepast zoals de vereniging wilde, zijn de grootste knelpunten voldoende weggenomen. Daarnaast is er volgens de NVJ meer helderheid, duidelijkheid en ondersteuning vanuit Hearst voor zijn freelancers. Kortom, wat er nu voorligt, is een forse verbetering, aldus de NVJ.

Daarnaast heeft Hearst toegezegd dat er een georganiseerd overleg gaat komen – een vorm van een ondernemingsraad voor freelancers – die periodiek en gestructureerd in overleg treedt met de directie. Dit is volgens de NVJ een belangrijke stap, omdat hierdoor de stem van de freelancers in de organisatie beter kan worden gehoord.

Hoe nu verder?

De definitieve inhoud wordt dus eerst besproken met een kleine delegatie van freelancers die als klankbord dienen voor het eindresultaat.  Wanneer de NVJ overeenstemming heeft en alle vragen zijn beantwoord, zullen de documenten worden gedeeld met de achterban van freelancers van Hearst.

Hearst is uitgever van ondermeer ELLE, Vogue, Harper’s BAZAAR, Cosmopolitan, Glamour, Women’s Health, Quote, Esquire, National Geographic, Quest, Men’s Health en Runner’s World.

Bron: NVJ

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.