Powered by:
mediacontent.nu

NVJ vraagt Kamerleden om betere zorg en positie voor journalisten

Medianieuws 02-07-2021 om 10:31 - Media


NVJ vraagt Kamerleden om betere zorg en positie voor journalisten


De Tweede Kamer moet aandringen op stevige afspraken voor een betere en veiliger positie voor journalisten, zodat zij goed hun werk kunnen doen. Dat stelt algemeen secretaris Thomas Bruning van de NVJ, volgens de eigen site, tijdens het rondetafelgesprek voor de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer.

De NVJ geeft direct een aantal aanbevelingen, waarmee de Kamer aan de slag kan. Tijdens het rondetafelgesprek gaan Kamerleden in gesprek met journalisten, onderzoekers en belangenorganisaties over de persvrijheid in Nederland.

Journalistiek onder druk

In zijn bijdrage vraagt Bruning aandacht voor de journalistiek die onder druk staat. Hierdoor staat ook een onafhankelijke en hoogwaardige informatievoorziening voor de Nederlandse burger op de tocht. Acht op de tien journalisten die hebben meegewerkt aan een onderzoek over veiligheid, blijken recente ervaringen te hebben met bedreigingen en geweld. Lees het volledige artikel, met alle aanbevelingen, via onderstaande link op de website van de NVJ.

Bron: NVJ

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.