Powered by:
mediacontent.nu

Onderzoek: journalisten en PR-professionals missen persevents

Onderzoek 19-02-2021 om 09:50 - Events - Media - PR


Onderzoek: journalisten en PR-professionals missen persevents


De meeste journalisten hebben er een haat-liefde verhouding mee: persevents. Het is middel voor nieuwsgaring, een manier om onder collega’s te komen en (soms) een plek voor een hapje en borreltje. Maar ze kunnen ook behoorlijk saai zijn. Uit onderzoek van PR-Dashboard blijkt nu dat een meerderheid van de journalisten ze toch mist tijdens de coronacrisis.

Bijna 60 procent van zowel de ondervraagde journalisten (59 procent) als deelnemers onder PR-professionals (57 procent) geeft volgens een persbericht van PR-Dashboard aan dat door het ontbreken van persevenementen het plezier in het werk afneemt. De getallen zijn uitkomsten van de enquête van PR-Dashboard naar de impact van corona op de samenwerking tussen journalisten en PR-professionals. Het onderzoek is een aanvulling op het tweejaarlijkse onderzoek dat het bedrijf uitvoert onder de twee groepen. De enquête is, in samenwerking met Adformatie en Villamedia, uitgezet onder 290 deelnemers, waarvan 178 journalisten en 112 PR-professionals. Het onderzoek liep van 7 december 2020 tot en met 20 januari 2021.

Zonder events toch minder leuk

De evenementen die nu nog worden georganiseerd zijn vooral digitaal: 51 procent van de PR-professionals zegt nu hun events online te organiseren. Het merendeel van de journalisten geeft aan dat de uitnodigingen die zij ontvangen voor digitale events zijn (65 procent). Overigens zijn de meeste journalisten, ondanks het afgenomen werkplezier, voorstander van digitale persconferenties (60 procent) en vinden zij dat deze na de coronacrisis ook mogen blijven (67 procent).

Het aantal events is dan ook sterk afgenomen. Slechts 17 procent van de PR-professionals geeft aan door de komst van corona nog fysieke events te organiseren. Twaalf procent van de journalisten zegt nog uitnodigingen te ontvangen voor fysieke evenementen en 56 procent geeft aan absoluut geen fysieke evenementen meer te bezoeken. Wat de twee groepen in deze periode vooral missen is volgens het persbericht het ‘fysieke contact’ tijdens persevenementen, al is de vraag wat daar precies mee wordt bedoeld ?.

Bron: PR-Dashboard

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.