Powered by:
mediacontent.nu

Oscar Meijer van TU/e wint Gasindustrie Prijs van KHNW

Sectornieuws 06-11-2020 om 12:40 - Industrie


Oscar Meijer van TU/e wint Gasindustrie Prijs van KHNW


Oscar Meijer is er in zijn masterscriptie aan de TU Eindhoven in geslaagd een compleet 3D-verbrandingssysteem met succes te simuleren en heeft hiermee de derde prijs van de Nederlandse Gasindustrie Prijzen gewonnen. Het is voor het eerst dat iemand hierin geslaagd is.

In de masterthesis van Meijer worden het vlambed, de vlamstabilisatie en ook de emissies van CO en Nox samen gesimuleerd. Hiervoor heeft Meijer de methode Flamelet Generated Manifold (FGM) toegepast. De directe begeleider van Meijer, dr.ir. Faizan Vance, is na zijn promotie verdergegaan met dit werk voor Polidoro en Ferroli. Deze bedrijven verwachten veel van dit werk.

Nederlandse Gasindustrie Prijs

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) reikt tweejaarlijks de Nederlandse Gasindustrie Prijs uit aan jonge, veelbelovende masterstudenten met de beste afstudeerscripties over onderwerpen die aan de gasindustrie zijn gerelateerd. Hierdoor hopen ze studenten te stimuleren om als professional aan de slag te gaan in de gasindustrie.

Bron: TU Eindhoven

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.