Powered by:
mediacontent.nu

Port of Moerdijk wordt ‘haven van de toekomst’

Sectornieuws 20-05-2021 om 11:34 - Industrie - Logistiek


Port of Moerdijk wordt ‘haven van de toekomst’


KPN en Port of Moerdijk gaan een hypermodern zakelijk glasvezel- en 5G-netwerk aanleggen. De samenwerking moet de komende twintig jaar leiden tot een sterke digitale haven. “Een haven van de toekomst”, aldus KPN in een persbericht.

Binnen nu en een aantal jaren is het haven- en industrieterrein Moerdijk, inclusief het aan te leggen Logistiek Park volgens KPN voorzien van de beste mobiele- en glasvezelinfrastructuur. Beide partijen hebben hiervoor een overeenkomst getekend. Niet eerder werd voor een heel gebied zowel glasvezel als 5G aangelegd. De nieuwe samenwerking tussen het havenbedrijf en KPN omvat het uitbreiden van een Fiber to the Office glasvezelnetwerk in het bestaande gebied en het aanleggen in het te ontwikkelen Logistiek- en Industrial Park. Daarnaast gaat het om het uitbreiden en plaatsen van mobiele masten ten behoeve van een sterk 5G-netwerk. Hierdoor ontstaan er legio mogelijkheden in de haven, waardoor het havenbedrijf en de bedrijven in het gebied volgens KPN voorop kunnen lopen in de digitale transformatie.

Nieuwe mogelijkheden

Door de investering van het havenbedrijf in de infrastructuur voor mobiel telecom- en dataverkeer, kan eerder en daardoor extra bereik, betrouwbaarheid en snelheid voor 4G en 5G worden gerealiseerd. Dit levert voordelen op voor bedrijven die van dit netwerk gebruik maken, voor klassiek mobiel internet, bellen en vooral voor geavanceerde nieuwe mogelijkheden. Toepassingen zoals Automated Guided Vehicles (AGV), inzet van autonome robots, augmented reality en drone inspecties. Daarnaast wordt de komende jaren het cameranetwerk op het haven- en industrieterrein vernieuwd en voorzien van slimme camera’s. Een flinke stap voorwaarts voor de beveiliging van het terrein. Hiervoor is uitbreiding van het glasvezelnetwerk noodzakelijk.

Bron: KPN

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.