Powered by:
mediacontent.nu

Productie industrie in april met bijna 13 procent gegroeid

Sectornieuws 10-06-2021 om 13:47 - Industrie


Productie industrie in april met bijna 13 procent gegroeid


De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in april 12,7 procent hoger dan in april 2020. Dat blijkt uit cijfers die het CBS heeft gepubliceerd. Een maand eerder kwam de groei uit op 3,3 procent. De industrie is al een paar maanden terug op het niveau van voor corona. Ten opzichte van april 2019 bedroeg de groei in april 1 procent.

Bijna alle branches van de industrie produceerden in april meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. De transportmiddelenindustrie realiseerde de hoogste groei. Dat komt onder meer doordat een aantal bedrijven in deze branche hun fabriek een jaar eerder had gesloten in verband met maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Producentenvertrouwen op hoogste niveau in drie jaar

Volgens het CBS was er van medio 2014 tot begin 2018 sprake van een stijgende trend van de industriële productie. Vervolgens was de trend dalend. In mei 2020 bereikte de productie een dieptepunt. Daarna werd een stijgende lijn ingezet. In mei 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie verder verbeterd en lag het producentenvertrouwen op het hoogste niveau in drie jaar.

Bron: CBS

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.