Powered by:
mediacontent.nu

Tarief hoogopgeleide zzp’ers stijgt 5%

Medianieuws 12-01-2022 om 10:48 - Freelancers


Tarief hoogopgeleide zzp’ers stijgt 5%


Volgens een schatting van de HeadFirst Group en arbeidsmarktspecialist Intelligence Group zullen de tarieven van hoogopgeleide zzp’ers in 2022 toenemen met 5%. Dit percentage ligt boven het verwachte inflatiepercentage van 3.8%, waardoor zzp’ers er dus op vooruit lijken te gaan.

Voor hun schatting keken de onderzoekers naar de ontwikkeling van vraag en aanbod in meer dan vijftig beroepsgroepen waar veel hoogopgeleiden in werken. Aan de hand van een voorspelmodel brachten ze voor elke beroepsgroep een te verwachten tariefstijging in kaart. De verschillen tussen de diverse segmenten binnen de zzp-inhuurmarkt zijn echter groot te noemen. Zo kan een manager ICT zo’n 14% meer vragen dit jaar door de grote krapte in de markt, terwijl software- en applicatieontwikkelaars gemiddeld zullen uitkomen op een stijging van 6%.

Schaarse arbeidsmarkt

Met de gemiddelde stijging van 5% krijgen inhuurders van flexpersoneel te maken met een voor hen nieuwe situatie. Normaal gesproken ligt de tariefstijging niet zo ver af van de inflatie als nu het geval is. Han Kolff, CEO bij HeadFirst Group: “Er is echter momenteel sprake van een exceptioneel schaarse arbeidsmarkt, zowel als het gaat om het aanbod van vast als voor het eerst ook van flex. Met als klap op de vuurpijl een razendsnel oplopende inflatie”.

Bron: Consultancy.nl

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.