Powered by:
mediacontent.nu

Uurtarief van freelancers stijgt met 6 procent

Sectornieuws 02-09-2021 om 14:33 - Freelancers


Uurtarief van freelancers stijgt met 6 procent


Freelancers lijken de coronaperikelen definitief van zich af te schudden, schrijft Hoofdkraan.nl. Uit recent onderzoek van dat platform, aan de hand van ruim 10.000 uitgebrachte offertes, blijkt dat het uurtarief stijgt met gemiddeld 6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Marketeers en freelancers in de financiële sector verhogen hun uurtarief zelf met meer dan 10 procent. Tot nu toe ligt het uurtarief in 2021 op gemiddeld 46 euro. In 2020 lag dit nog op 43 euro.

Freelancers vragen in 2021 gemiddeld 46 euro per uur, zo blijkt uit het onderzoek van Hoofdkraan.nl. Branches die bovengemiddeld scoren, zijn onder meer: Marketing & Communicatie (+11 procent) en Financieel & Administratie (+13 procent). Bedrijven hebben meer dan ooit de hulp van marketeers nodig om hun bedrijf te laten renderen in deze turbulente tijd. Financieel adviseurs spinnen garen bij de coronasteunmaatregelen voor bedrijven, die extra administratief werk met zich meebrengen.

Lees via onderstaande link het hele onderzoek, inclusief uitgebreide cijfers en grafieken.

Bron: Hoofdkraan.nl

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.