Powered by:
mediacontent.nu

VIP organiseert dit najaar bijeenkomst over auteursrechten

Events 11-05-2021 om 16:54 - Media - VIP - VIP-events


VIP organiseert dit najaar bijeenkomst over auteursrechten


Steeds vaker horen we van redacties, freelancers en uitgeverijen over geschillen bij het hergebruik van teksten en foto’s. Zelfs wij hadden enige tijd geleden een akkefietje over auteursrecht op onze site. Dat zette ons aan het denken. Wat valt onder auteursrecht en hoe werkt auteursrecht op online publicaties? En wat doe je als jouw auteursrecht wordt geschonden? Daarom organiseert VIP dit najaar een online bijeenkomst met freelance journalist Nick Kivits en advocaat Lex Keukens.

Oproep: eigen ervaringen

De discussie gaat over de vele vragen waar veel (freelance) journalisten en uitgevers, mede door het veranderende medialandschap, steeds vaker tegenaan lopen. Het is een complex en interessant onderwerp en dus laten we graag experts aan het woord. Deze sprekers zijn advocaat Lex Keukens van kantoor TK Tech en journalist Nick Kivits. Tijdens het event krijgen deelnemers ook de mogelijkheid om zelf eigen ervaringen op het gebied van auteursrecht aan te dragen. Die zullen de experts dan behandelen. Ben jij in je werk wel eens in aanraking gekomen met het auteursrecht? Vink dit dan aan bij je aanmelding in onderstaand formulier, zodat we het kunnen behandelen tijdens het event.

Nick Kivits

Nick Kivits is freelance journalist en daarnaast bedenker en oprichter van Freelancevoorwaarden.nl. Op deze website verzamelt Nick de inkoopvoorwaarden van uitgeverijen, omroepen en andere opdrachtgevers die freelance journalisten inhuren, en vertaalt hij deze in normalemensentaal.

Lex Keukens

Lex Keukens is inmiddels 9 jaar advocaat en oprichter van TK Tech, de Amsterdamse vestiging van TeekensKarstens Advocaten. TK Tech is gespecialiseerd in de juridische aspecten die verband houden met technologie in de breedste zin van het woord. Lex is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en heeft in het bijzonder ruime ervaring op het terrein van het auteursrecht. Lex adviseert zijn klanten met regelmaat over de toepassing van het auteursrecht in de hedendaagse informatiemaatschappij. Daarnaast treedt Lex ook met enige regelmaat op in gerechtelijke procedures over het online auteursrecht.

Members only

Deze meeting is exclusief voor leden van VIP. Lidmaatschap staat open voor (hoofd)redacteuren en PR-professionals in de techniek en industrie. Lid worden kost € 125,00 per jaar en hiervoor krijg je onder meer toegang tot waardevolle events over media en industrie, kun je jezelf en je bedrijf profileren op onze site en maak je deel uit van een community waar je van gedachten kunt wisselen over ontwikkelingen in onze sector. Als je lid wilt worden, kun je dat aangeven bij Lid worden? maar je kunt dat ook gewoon hieronder laten weten.


Aanmeldformulier

Dit online evenement vindt plaats op een nader te bepalen datum na de zomer en is exclusief voor VIP-leden. Heb je belangstelling voor dit webinar, vul dan je gegevens in en dan houden we je persoonlijk op de hoogte van de data. Als je nog geen lid bent, kun je dat hieronder ook aanvinken.

  Geef een korte beschrijving van je ervaring

  Ben je lid van de VIP?
  JaNee


  Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

  Vereniging Industrie Pers

  Type:
  Vereniging

  Contactpersoon:
  Mark Oosterveer

  Adres:
  Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

  Telefoon:
  0183 64 63 31

  E-mail:
  Openen

  Over Vereniging Industrie Pers:
  Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

  Lees meer

  Reacties op deze content

  Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.