Powered by:
mediacontent.nu

VSL slaat 21 december eerste paal nieuw European Center for Flow Measurement op Maasvlakte

Events 13-12-2021 om 14:20 - Chemie - Industrie


VSL slaat 21 december eerste paal nieuw European Center for Flow Measurement op Maasvlakte


Feestelijke ceremonie luidt realisatiefase in van bouwtraject nieuwe waterflowkalibratie-installatie in Rotterdam

Nationaal Metrologisch Instituut VSL slaat op 21 december de eerste paal van zijn nieuwe European Center for Flow Measurement aan de Walrusweg, op de Maasvlakte in Rotterdam. Tijdens een feestelijke ceremonie zullen Erik Smits, Manager Liquid Flow Metrology bij VSL en Marc Pieksma, Operational Manager bij VSL de eerste klap uitdelen. Fabienne van Booma, Managing Director bij VSL zal de ceremonie openen met een korte toespraak. Het is een mijlpaal in een jarenlang traject dat uiteindelijk zal resulteren in een toonaangevende faciliteit die de positie van VSL verstevigt als kennisleider in metrologie. 

De nieuwe faciliteit, mede mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie, wordt zes keer zo groot als de bestaande installatie in Dordrecht. Op de nieuwe locatie kunnen kalibraties van vloeistofmeters met een groter bereik worden uitgevoerd met modernere technieken. Hierdoor blijven ook in de toekomst onafhankelijke kalibraties mogelijk die herleidbaar zijn naar de standaarden van VSL. Daarnaast draagt de nieuwe faciliteit bij aan de energietransitie, omdat deze nieuwe vloeistofmeters kan kalibreren en testen die ontwikkeld zullen worden voor nieuwe, duurzame brandstoffen.

Journalisten welkom

Journalisten zijn van harte uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen. Uiteraard is het ook mogelijk betrokkenen te spreken, op locatie of op een ander moment. Aanmelden kan via vsl@clarity.pr.

Bron foto: Port of Rotterdam
Fotograaf: Eric Bakker

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.