Powered by:
mediacontent.nu

Yokogawa en NTT Docomo testen besturing fabrieken op afstand

Sectornieuws 28-05-2021 om 17:48 - Industrie - Innovatie


Yokogawa en NTT Docomo testen besturing fabrieken op afstand


Yokogawa en NTT Docomo hebben afspraken gemaakt in een Proof of Concept (PoC) om een fabriekssysteem op afstand te kunnen besturen. Die besturing gebeurt met 5G, de cloud, Artificial Intelligence en andere technologieën, meldt Yokogawa in een persbericht op de eigen site.

De PoC omvat het gebruik van cloud gebaseerde Yokogawa Artificial Intelligence (AI) voor fabrieksbesturing en een 5G-communicatiemodule. Deze is gemonteerd op een systeem die het waterniveau van drie tanks op afstand regelt. De test is bedoeld om aan te tonen hoe eenvoudig bedrijven in de chemische, olie- en andere procesindustrieën hun bestaande systemen kunnen aanpassen, door gebruik te maken van geavanceerde 5G-autonome regelapparatuur met de nieuwste cloud gebaseerde AI. Om in de toekomst autonome besturing in fabrieken te realiseren, zal Yokogawa samenwerken met DOCOMO om deze technologie te verifiëren en te optimaliseren.

Veiligheid en efficiëntie

Mede onder invloed van de aanhoudende coronapandemie is de behoefte volgens Yokogawa aan verbeteringen in de productieveiligheid en -efficiëntie die door autonome fabrieksbesturing kunnen worden bereikt, enorm toegenomen. In een onderzoek dat Yokogawa vorig jaar onder procesindustrieën heeft uitgevoerd, verwachtte 64% van de respondenten dat fabrieken in 2030 volledig autonoom zullen werken. En dat autonome besturingsmechanismen die gebruikmaken van AI en andere technologieën en geen menselijke tussenkomst vereisen, steeds gebruikelijker zullen worden. Bij de besturing van fabriekssystemen op afstand is er echter een technologische uitdaging; de vertraging in draadloze communicatie die optreedt tussen de cloud en apparatuur controllers.

De Proof of Concept

De PoC onderzoekt of deze uitdaging kan worden opgelost door gebruik te maken van DOCOMO’s snelle 5G-communicatienetwerk met grote capaciteit en lage latency, de DOCOMO Open Innovation Cloud en de Multi-access Edge Computing (MEC). Yokogawa heeft al een proef afgerond met een autonoom besturingssysteem op basis van haar eigen AI-technologie dat met succes het waterpeil in een niveauregelsysteem met drie tanks controleerde. Een taak die algemeen wordt erkend als zeer complex, en de technologie die werd gebruikt, wordt binnen de industrie beschouwd als een van de meest geavanceerde in zijn soort. In de PoC zal Yokogawa tegen eind maart 2022 samenwerken met DOCOMO om een demonstratieomgeving te bouwen voor de cloudgebaseerde afstandsbediening van het waterniveau in een drie-tank-niveauregelsysteem met behulp van AI, om onder andere de communicatieprestaties tussen LTE en 5G te vergelijken en te evalueren.

Bron: Yokogawa

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.