Powered by:
mediacontent.nu

Zuyd Hogeschool en Brightlands breiden duurzame testlocatie uit

Sectornieuws 16-09-2021 om 10:23 - Industrie


Zuyd Hogeschool en Brightlands breiden duurzame testlocatie uit


Zuyd Hogeschool en Brightlands Chemelot Campus breiden hun testlocatie voor duurzame technologieën uit op de campus in Sittard-Geleen.

Op deze demo-site worden op dit moment twee duurzame technologieën in praktijk getest, een ‘zonneweg’ en ‘windows of the future’. Door de uitbreiding van de locatie worden nieuwe testopstellingen toegevoegd op het gebied van circulaire renovatieprocessen en nieuwe materialen voor de gebouwde omgeving, waaronder energieneutrale woningen.

’Belangrijke schakel’

De overeenkomst is ondertekend door CEO Bert Kip van Brightlands Chemelot Campus, en Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Volgens Kip past deze uitbreiding uitstekend in de ambities van de campus om leidend te zijn in het opschalen van innovaties op duurzaamheids- en circulariteitsgebied. ”We zijn trots dat opnieuw een partij kiest voor opschalen van innovaties om te verduurzamen – in dit geval voor de gebouwde omgeving.”

‘Positief voor BV Nederland’

Ook Verburgh wijst op het belang van de overeenkomst: “Voor de acceptatie en de implementatie van de energietransitie is het essentieel dat nieuwe, duurzame energietechnologieën eerst grondig worden getest. De uitbreiding van de testlocatie is een belangrijke schakel in de overgang naar een CO2-neutrale samenleving, en positief voor de BV Nederland en onze regio met al haar bedrijven, studenten en kennisorganisaties.”

Bron: Zuyd Hogeschool

Downloaden is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Redactie VIP

Type:
Vereniging

Contactpersoon:
Redactie VIP

Adres:
Postbus 2047, 4200 BA Gorinchem

Telefoon:
088 776 34 44

Over Redactie VIP:
Journalisten willen graag de nieuwste trends en ontwikkelingen delen met hun lezers, en voorlichters willen informatie op alle beschikbare platformen delen met hun publiek. De VIP is het hart van deze kruisbestuiving.

Lees meer

Reacties op deze content

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.